• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/mencuna
  • https://twitter.com/mencunakonaklar
Mençuna Şelalesi
Mençuna Konakları

 ARTVİN OTELLERİ

Artvin Pansiyonları
Artvin Bungalov
Arhavi Otel

Arhavi otel

                                                              Arhavi otel

Artvin otelleri

Artvin otel konaklama

Mençuna Şelalesi

Mençuna şelalesi

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam171
Toplam Ziyaret794371
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar35.037435.1778
Euro36.390736.5365
Hava Durumu

Mençuna Konakları - Artvin Arhavi Otelleri - Ahşap Bungalov Evler

Mençuna Konakları - Artvin Arhavi otelleri

Mençuna Konakları - 0 532 485 4958 - Mençuna Şelalesi Manzaralı

 

artvin-arhavi-kestane-bali

  1.   

Artvin Arhavi Kestane Balı
                                      

     Artvin Arhavi Kestane Balı, Artvin’in Arhavi ilçesinde, Kamilet Vadisi'nde, kestane ağaçlarının bulunduğu bölgede, arıların kestane ağacı çiçeğinden ve ormangüllerinden polen almasıyla üretilir. Kestane ağaçları, sadece Karadeniz bölgesi'nin zor iklim şartlarında yetiştiği için, kestane balı yılın belli zamanlarında karadeniz bölgesin'de üretilmektedir. Artvin Arhavi Kestane Balı, bölgeye Gürcistan üzerinden kaçak olarak sokulan sahte ballardan ayrıştırılmak üzere, Mençuna Kestane Balı markasıyla garanti edilmektedir.


 artvin kestane balı

Acı Bal ya da Deli Bal

      Halk arasında deli bal veya acı bal olarak da bilinen Artvin Arhavi Kestane Balı'nın  üretildiği bölge rakımı(2000) çok yüksek olduğu için, üretim çok az ve zor şartlarda gerçekleşir. Mençuna Kestane Balı, Mençuna Şelalesi'nin karşısında, tamamen doğal şartlarda ve hiçbir katkı maddesi ilave edilmeden üretilir. Mençuna Kestane Balı %80 oranında kestane çiçeğinin yanısıra, kumar, böğürtlen ve 300 çeşit endemik bitkinin sentezinden oluşur. Bu nedenle tadı acı, rengi oldukça koyudur. Halk arasında acı bal diye bilinmesinin nedeni budur.

 Kestane Balı Nasıl Tüketilmeli



     Kestane balı genellikle tedavi amacıyla alındığı için kestane balı nasıl tüketilmeli konunu mutlaka öğrenmeniz gerekli.  Aldığınız bal sıradan bir bal değildir. Hastalıklardan korunmak amacıyla alınır. Kestane balı fazla tüketilirse zararları olacağı için dozunu ve ne şekilde yendiğini mutlaka bilmemiz gerekir. Artvin Arhavi Kestane Balı için önerilen doz, günde bir çay veya tatlı kaşığıdır ve tok karnına tüketilmelidir.
 
      Artvin kestane balı  kamilet vadisinde üretilmekte olup tamamen orman içerisinde yoğun olarak kestane çiçeğinden arıların aldığı baldır. Bu bölgedeki ballarımızda katkı yem olarak arılara hiç birşey vermeden ağaç ve kayaların üzerlerinde kovanlar konumlandırılarak yada mezralarımızda fenni peteklerde üretilmektedir.  Bu vadide kestane çiçeğinin yanında binbir çeşit çiçeklerin olduğu kamilet vadisi  henüz koruma altına alınmamıştır. 

Karakovan Farkı

     Son zamanlarda karakovanların yanında modern arıcılık olarak da fenni peteklerde de üretim yapılmaktadır. Fenni peteklerde üretilen kestane balları süzüldükten sonra süzme bal olarak piyasaya sunulmaktadır. Mençuna  şelalesi karşısında  kamilet mahallesinde üretilen ballar Mençuna kestane balı olarak müşterilerimize satışa sunulmaktadır.

               Artvin Arhavi ilçesinde Kamilet vadisinde üretilen üretilen Mençuna kestane balı her derde devadir. Vadimizde ütetilen kestane balı katkısız tamamen organik kestane ağaçların çiçeklerınden ve bunun yanında yayla gülü, kumar çiçeği ağırlıklı olup Mençuna şelalesinin karşısında üretimi yapılmaktadır.

       
            Kamilet vadisinde üretilen baller o bölgede Mençuna Restorant veya Mençuna Konaklarında Mençuna markasıyla garantili satılır. Bölgede üretilen ballar başka illere toplu satış yapılmaz; mençuna markası ya da kamilet vadisinde üretilen kestane balı diye Türkiye'nin bir çok köşesinde satışı yapılmaktadır bu konuya çok dikkat edilmesi gerekir.

Arhavi organik kestane balı

Artvin'deki Kestane balının faydaları

       Artvin Arhavi Kestane balı faydaları çok eski tarihlerden beri biliniyordu, günümüzde modern tıbbın imkanlarıyla da kestane balı faydaları kanıtlanmıştır. Bal türleri arasında yapılan araştırmaya göre, tek floralı bal olarak üretilen kestane balının, antioksidan yönünden çok zengin olduğu anlaşıldı. Antimikrobiyal özelliği ile bakteri öldürücü etkisi kanıtlandı. Midede gastrit, reflü veya ülsere neden olan ve helicobacter pylori (Hp) olarak bilinen bakteri üzerinde etkili olduğu tesbit edildi. Kestane balı faydaları saymakla bitmez,her derde devadır. 

      Ağrı,sancı ve şişkinliklere, ağız yaralarına, akciğer hastalıklarına, bademcik iltihabına, bağırsak gazlarına, baş ağrısı, göğüs ağrısı, karın ağrısına, beyin hastalıklarına, bel ağrılarına, baş dönmesine, ciltteki lekelere, damar tıkanıklığına, hafızaya, hazımsızlığa, halsizliğe, kalp çarpıntısına, kemiklerin kuvvetlenmesine, iştahsızlığa, iktidarsızlığa, kabızlığa birebirdir. Nezle -grip, öksürük, nefes darlığı, astım tedavisinde, sedef yaralarında, sarılık hastalığında da kullanılır. Kestane balının 500’e yakın hastalığın tedavisinde etken olduğu kanıtlanmıştır.

Yapılan araştırmalarda, kestane balı ve tarçın karışımının birçok hastalığa iyi geldiği de tespit edildi. Kestane balı her türlü hastalıkta herhangi bir yan etkiye sebep olmaksızın kullanılabilmektedir.
Bugünün tıp ilmi kestane balının tatlı olmasına karşın doğru dozlarda alındığında şeker hastaları için tehlikeli olmadığını kabul etmektedir.
Kestane balının iyi geldiği hastalıklar şu şekilde sıralanabilir…

Artrit


Bir kısım kestane balı 2 kısım ılık su içerisine koyup üzerine bir çay kaşığı toz tarçın ilave ederek bir krem elde edilir. Bununla vücudun ağrıyan yerlerine masaj yapılırsa 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığı görülür. Artritli hastalar bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşık kestane balı ve bir çay kaşığı toz tarçını eritip sabah akşam alabilirler. Eğer düzenli olarak alırlarsa Kronik Artriti olan hastalar bile tedavi olabilirler. Kopenhag Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada; kahvaltıdan önce bir yemek kaşığı kestane balı ve ½ çay kaşığı toz tarçını alan 200 hastadan 73 ü bir hafta içerisinde şifa bulmuşlar geri kalan yürüyemeyen ve hareket edemeyen hastalar da bir ay içerisinde şifa bulmuşlardır.

Bağışıklık sistemi


Her gün kullanılan kestane balı ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virüs saldırılarına karşı korur. Araştırmacılara göre kestane balı birçok vitamin ve büyük miktarda demir içermektedir. Kestane balının düzenli kullanılması akyuvarlar içerisindeki bakteriler ve virüslerle savaşan korpuskülleri de kuvvetlendirir.

Diş ağrısı


Bir kaşık toz tarçın ve 5 tatlı kaşığı kestane balı karışımı ağrıyan dişe tatbik edilir. Ağrı kesilene kadar günde üç defa tatbik edilir.

Hazımsızlık ve grip


Toz tarçın 2 kaşık kestane balı üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit oluşumunu ve hazımsızlığı önler İspanya da yapılan bir araştırmada kestane balı içerisindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu saptanmıştır.

İdrar kesesi enfeksiyonları


İki kaşık toz tarçın bir tatlı kaşığı bal ılık su içerisinde eritilip içilir. İdrar kesesindeki mikroorganizmalar üzerinde etkilidir.

Atkestanesinin kanser hastalığına etkileri


Japonya ve Avustralya'da yapılan bir araştırmada mide ve kemik kanserleri üzerinde başarılı olunmuştur. Bu tür kanserlere yakalanan hastalar günde bir kaşık kestane balı ve bir kaşık tarçını bir ay süreyle günde üç defa almalıdırlar.

Kalp hastalıkları


Kestane balı ve tarçınla bir karışım yap ve bunu her sabah kahvaltıda reçel veya marmelat yerine ekmek üzerine sür. Bu uygulama arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur. Bu uygulama ile daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler ikinci krizden kilometrelerce uzakta olacaklardır. Bu uygulamayı düzenli olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir.

Kısırlık


Eski Yunan ve Ayurvedikler, balı yıllardır erkeklerin spermalarını kuvvetlendirmek için kullanmışlardır. Gebe kalamayan kadınlar bir tutam toz tarçın ve yarım tatlı kaşığı kestane balını gün boyunca bir sakızla çiğnediklerinde tükürükle karışarak yavaş yavaş emilerek etkili olmaktadır. Amerika Meryland'da evli bir çiftin 14 yıldır çocuğu olmamış ve ümitlerini de kaybetmişlerdir. Bu uygulamalar kendilerine anlatılmış ve yukarıda belirtilen kürün uygulamasına başlandıktan birkaç ay sonra ikiz çocuklarının olacağı tespit edilmiştir.

Kolesterol


İki kaşık kestane balı Üç tatlı kaşığı toz tarçın 450 gr. demlenmiş çay içerisinde eritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat içerisinde % 10 düşecektir. Artrit hastalarına tavsiye edilen kür de günde 3 defa kolesterol hastaları için uygulanabilir. Adı geçen dergideki bilgilere göre günlük gıda ile alınan bal bile kolesterolün düşmesine yardımcı olabilir.

Mide ağrıları


Kestane balı ve tarçın kürlerinin mide ağrıları için olduğu kadar mide ülserleri için de yararlı olduğu saptanmıştır.

Gaz


Hindistan ve Japonya'da yapılan araştırmalar kestane balı ve tarçının midedeki gazı giderdiğini göstermiştir.

Atkestanesi ile saç dökülmesi sorunlarının tedavisi


Saçı dökülenlerle tepesi açılanlar sıcak zeytinyağı içerisine bir kaşık bal bir tatlı kaşığı toz tarçın ilavesiyle elde edilen krem banyodan önce başa sürülür ve yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra yıkanır. 5 dakikalık bir uygulama dahi etkili olabilir.

Sivilceler ve deri


3 kısım bal 1 kısım tarçın ile bir krem yapılır. Bu krem uykudan önce sivilceler üzerine sürülür. Sabahleyin ılık su ile yıkanır. Eğer 2 hafta süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarır. Egzama, mantar ve diğer deri enfeksiyonlarında eşit miktardaki kestane balı ve tarçın karışımı uygulanır.

Soğuk algınlığı


Bir kaşık ılıtılmış bal ve 1/4 tatlı kaşığı toz tarçın günde üç defa yenir. Bu uygulama birçok kronik öksürük, soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için de geçerlidir.

Yaşlılık


Kestane balı ve tarçınla hazırlanan çay düzenli alındığında yaşlılık harabiyetini önler. 4 kaşık kestane balı, 1 kaşık toz tarçın 3 bardak su içerisinde kaynatılarak bir içecek hazırlanır. Günde 3-4 defa ¼ bardak miktarında içilir. Deriyi diri, taze ve yumuşak tutar yıpranmasını durdurur.

Yorgunluk


Araştırmayı yapan Dr.Milton bir bardak su içerisinde ½ kaşık bal ve biraz toz tarçının her gün kuşluk vakti ve vücut direncinin düşmeye başladığı takriben saat 15.00′te alındığında bir hafta içerisinde canlılığın arttığını tespit etmiştir.

Zayıflama


Bir bardak kaynar su içerisine eşit miktarda kestane balı ve tarçın konup karıştırılır. Her gün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir. Düzenli uygulanırsa kilo verilir. Ayrıca bu karışım düzenli olarak içildiğinde yüksek kalorili diyet alınsa bile vücutta yağın birikmesine engel olur



 
Artvin Otelleri
Arhavi Otelleri
Mençuna Şelalesi

Mençuna şelalesi

Artvin Arhavi Otelleri
Site Haritası
Üyelik Girişi
Takvim
Saat